Weet je nog (2022)

Op 30 oktober 2022 heeft Margootje in haar voorstelling 'Weet je nog?' teruggeblikt op 18 jaar Margootje onder leiding van oprichter en artistiek leider Ben Groenendijk. 

Het werd in meerdere opzichten een memorabele voorstelling. Margootje keek terug en combineerde een keuze uit haar repertoire - ze bestaat op het moment van de voorstelling 18 jaar - met nieuwe liedjes. De voorstelling heet dan ook 'Weet je nog'. 

Het terugkijken had ook een reden. Oprichter en artistiek leider Ben Groenendijk heeft op 30 oktober 2022 voor het laatst leiding gegeven aan Margootje. Ook pianist Paul Wijntjes en een deel van de leden van Margootje hebben  met deze voorstelling hun periode bij Margootje afgesloten.

Margootje zou Margootje niet zijn als ze deze minder vrolijke boodschap niet zou weten om te zetten in een humorvolle voorstelling. Het publiek heeft op 30 oktober 2022 een uitgebreide 'Cursus Afscheid Nemen' gekregen. De liedjes en scenes hebben zoals altijd bij Margootje, de lach en de traan veroorzaakt.

Je kunt hier de voorstelling Weet je nog in z'n geheel terugkijken:

Voor de pauze: https://youtu.be/S57PY1U9l5c

Na de pauze: https://youtu.be/W3q4u1lHzyo

De liedjes

Margootje zong in deze voorstelling 22 liedjes

Weet je nog, De Blauwbilgorgel, Pools liedje, Tram 7, Mijn tante heeft een olifant, Huis, Als vrienden, Ik zou weleens willen weten, Suzanne medley, Je wordt het nog wel, Jaloezie, Poesje mauw, Lekker ding, Slaap nu maar lieverd, Lente, Het is beter zo, Zomaar onverwacht, Zing dan, Margootje.

De foto's:

foto's Bert Woudstra