Een leven in liedjes (2019)

In november 2019 speelde Margootje 'Een leven in liedjes', een muzikale reis door de kleinkunst met daarin onder veel meer Lente (Hans Dorrestijn).

'Een leven in liedjes' is muzikaal gesproken een geschiedenis van de kleinkunst. Margootje wandelt van de jaren '50 naar de jaren '10 van deze eeuw. De enige uitzondering is 'Mensch durf te leven', een lied uit 1917, waarmee de voorstelling opent.

Het verhaal van de voorstelling beweegt zich rond een man die al zijn leven lang plannen maakt die hij niet uitvoert. Nu zet hij zich aan het schrijven een boek over de kleinkunstgeschiedenis. Geen happy end voor deze man.

In de diapresentatie bij de voorstelling zat ook dit filmpje:

De liedjes

Margootje zong in deze voorstelling 25 liedjes

Mens durf te leven (Dirk Witte), Liedje voor de hopelozen (Jules de Corte), Me vlaggetje, met hoed en me toeter (Corry Vonk), Waar gaan we in het nieuwe jaar naar toe (Wim Kan), Meisje uit de provincie (Jasperina de Jong), Wat een tijd (Kabaret Ivo de Wijs), De mooiste meid (Cabaret Don Quishocking), Elsje (Neerlands Hoop), Kalverliefde, Robert Long, Kletsnatte Clowns, Herman van Veen, De meisjes uit vervlogen dagen (Willem Wilmink/Harry Bannink), De non (Jasperina de Jong), Nikkelen Nelis (Wim Sonneveld), Ik en jij (Frans Halsema), Ik ben zo vaak opnieuw begonnen (Paul van Vliet), Stil in Amsterdam (Ramses Shaffy), Terug bij af (Harrie Jekkers), Lente (Hans Dorrestijn), Lieverd, Toon Hermans, Doden met verlof (Maarten van Roozendaal), Ik ben 'm kwijt (Brigitte Kaandorp), Als ge ooit (Gerard van Maasakkers), De slechte raadgever (Yentl & de Boer), Marleen (Mike Boddé), Jij mens (Louise Korthals)

De foto's:

Foto's: Bert Woudstra